Kontakt øvelser

Dette går ud på at træne forskellige øvelser med hunden enten hjemme, på gåturen eller når vi træner det i klubben og brug gerne noget af hundens mad som godbidder.

Disse øvelser er lavet til at styrke samarbejdet og lederskabsforholdet mellem ejer og hund: Kontaktøvelser kan være stort set alt man kan finde på at lære hunden , her er nogle blandede ideer, både praktiske som sjove.

Stå, sit & dæk:

Disse er øvelser du med tiden vil få stor glæde af, både i hjemmet, til gåturen og til træningen. Sig den ønskede kommando, og når hunden udfører den rigtige handling så ros den og giv den en godbid. Hunden vil med tiden lære hvad de forskellige kommandoer betyder og adlyde dem. Husk at du ikke må træne for længe da hunden så vil miste sin konsentration og blive træt af øvelsen.

Ryst dig:

Dette er en øvelse der kan drages stor nytte af. Har man f.eks haft hunden i vandet ved stranden, eller har været ude med hunden i regnvejr, er det bedre at hunden ryster sig inden den kommer ind i bilen eller huset. Hvergang hunden selv ryster sig , skal kommando og godbid falde ganske umiddelbart efter at den har gjort det. Efterhånden vil hunden kunne forbinde din komando med dens handling og vil ryste sig på kommando.

Navneleg:

Hvis din hund har mange forskellige stykker legetøj , kan du give legetøjet forskellige navne; bolden, bamsen, pivedyret, osv.Hver gang du leger med det enkelte legetøj skal du sige navnet mange gange…og når hunden har lært navnene, kan i lege navneleg..dette forudsætter selvfølgelig at din hund har lært at apportere.. Start med at lægge 2 stykker legetøj på gulvet,som den kan navnet på,feks bolden og pivedyret. Bed hunden hente pivedyret ” må jeg få pivedyret” giv mig pivedyret” eller “pivedyret, apport”. Hvis nu hunden kommer med pivedyret, får den masser af ros og godbidder, hvis den kommer med bolden, tager du bare imod den uden at gøre andet, og beder hunden om at hente pivedyret, og husk ros og godbidder når den kommer med den….Beløn for rigtig ting og bare tag imod den forkerte. og efterhånden vil hunden finde ud af hvad legen går ud på…Når hunden kan legen med de 2 stykker , tager du et 3. stykke legetøj med…osv.. Hav masser af tålmodighed, nogle hunde er længe om at lære denne leg, og andre lærer et navn på tre gentagelser: så husk masser af ros og godbidder, når den gør det rigtig og træn ikke for længe, så mister hunden sin konsentration og bliver træt af legen.

8-tallet:

Stil dig med fødderne bredt adskilt. Før godbidden mellem benene og lok hunden sådan, at den går rundt om fødderne i et ottetal.

Vigtigti information - Corona virus

Som alle ved er Danmark lukket ned grundet Corona og der henstilles til at man ikke er mere end 100 samlet.
Værløse hundeskole er medlem af DGI, som har udstedt nogle retningslinjer. De anbefaler at man aflyser alle fritidsaktiviteter, både indendørs og udendørs.
Både Maja og Karina har jobs, hvor vi er i kontakt med mange mennesker, både syge og svagelige og vi ønsker derfor at minimere spredning af smitten.
Derfor; Al træning er aflyst indtil påske, dette er både agility og nosework. Vi vil følge situationen og sende ud på mail og facebook, når vi genoptager træningen.
I er velkomne til at låne en nøgle til containeren, hvis I vil selvtræne og derved er man er alene i containeren.
Man kan selv tage det ud, man ønsker at træne, og selv rydde op igen.
Jeg vil faktisk håbe at nogen vil tage imod det tilbud, så de får nogle gode aktiviteter med deres hunde.
Pas godt på hinanden, så vi undgår smittespredningen.
Vi ses forhåbentlig snart igen